Ervaar rust, balans en structuur in de buitenlucht

Ervaringen

Evelien

Na een zomervakantie waarin ik me niet meer kon ontspannen, moest ik voor mezelf toegeven dat ik weer hard op weg was naar een burn-out. Ik had me prima door een aantal zware jaren met echtscheiding, meerdere verhuizingen en verandering van werk heen geslagen, maar het lukte me niet om de ‘overleef-stand’ los te laten. Via via kwam ik in contact met Marika en haar wandelcoaching. Een schot in de roos. Al wandelend over de mooie zandpaden rond Winterswijk met Marika kwam ik verrassend snel tot de kern. Dat kwam niet alleen door haar prettige manier van communiceren en begeleiden (waardoor ik me gemakkelijk open kon stellen), maar ook door de bijzondere manier waarop zij de natuur bij het gesprek en het (denk)proces betrekt. Mooi om te ervaren dat de dingen die je in de natuur ziet of tegenkomt je helpen om te kunnen verwoorden wat er zich binnen in jou afspeelt, welke kant je op wilt en wat je daarvoor kunt doen. Ik wilde meer lichtheid, ruimte en ontspanning. Dat is gelukt!

 

Joost

Het wandelcoachtraject heeft echt geholpen voor mij. Ik heb zelf een heel stuk meer rust in mijn hoofd gekregen als het om school gaat. Ik vond het ook fijn om de sessies in het buitengebied te doen. Dat buiten zijn zelf deed ook veel goed. Ook kreeg ik veel zelfvertrouwen door de sessies. Zelf praat ik mijzelf weleens de grond in, omdat ik het niet goed genoeg zou doen. Nu kan ik dat al beter omdraaien in mijn hoofd. Het schriftje dat ik kreeg gebruik ik nog in de tijden dat ik het heel druk heb. Daardoor zie je ook goed wat je doet en kun je jezelf vertellen dat je genoeg hebt gedaan.

 

Wilma

Na de vakantie ging het niet goed met mij. Ik was enorm emotioneel, moe en had veel lichamelijke klachten. Aanvankelijk was ik ervan overtuigd dat ik ziek was. Later bleek dat dit klachten zijn die thuishoren bij een burn-out. Ik koos ervoor om naar Marika te gaan. De wandelingen vond ik naast gezellig, verrassend omdat het me dwingt over dingen na te denken om aan mezelf te werken. Het maakt ook dat ik, voor mezelf, heel verrassende antwoorden geef op de vragen die je mij stelt. Uiteindelijk zal er toch iets moeten veranderen en moet ik het zelf doen, met een beetje hulp van anderen. Wandelen maakt dat ik mijn hoofd leeg krijg en ik meer kan genieten. Het buiten zijn doet mij goed! Marika is een prettige gesprekspartner. Ze luistert bijzonder goed, kan alles in de juiste context plaatsen en is ontzettend attent.

 

Esther

Ik moet een soort klik hebben met iemand om me open te stellen en om hulp te vragen. Die klik had ik zeker met Marika. Tijdens het wandelen praat je op de een of andere manier gemakkelijker, daarnaast ben je lekker buiten. Ik heb meer inzicht in mezelf gekregen en weet waar ik nu eigenlijk tegenaan. Door de fijne wandelingen en handige tips is het coachtraject is heel effectief en positief voor mij geweest.

 

Hennie

Na mijn scheiding afgelopen jaar had ik behoefte om mijn gedachten weer op een rij te zetten. Na een heftige periode kun je het soms voor jezelf niet allemaal helder krijgen. Door te praten en een onbevooroordeelde mening te krijgen, zie je de zaken snel weer in een helder perspectief. Marika heeft mij daarbij goed geholpen. In een prachtige omgeving, wandelend over de mooie (zand-)weggetjes in de natuur, kon ik mijn verhaal bij haar doen. Marika stelde zich heel open op en had een luisterend oor met een aantal goede tips. Hier kon ik goed mee verder.

 

Marit

Ik zat niet lekker in mijn vel. Op het werk waren ze oprecht bezorgd en boden mij een kort coachtraject aan. Mijn teammanager kwam met de suggestie om met een wandelcoach op pad te gaan. Dat had ze goed gezien. Heerlijk actief buiten zijn past zoveel beter bij mij dan binnen in een kamertje. Tijdens de mooie wandelingen heb ik met Marika over van alles gepraat. Ze bood een luisterend oor en dat deed mij goed. Ik greep de handvatten aan die ik van Marika kreeg en daarmee heb ik mijn persoonlijke doelen gehaald en ben ik vol energie terug op de werkvloer!